Discovery: Hatari – New shadow

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Vorige maand kon je in JC Kavka genieten van de tweede Champion Sound, een beatbattle tussen 16 producers die elk een hoop samples kregen en daarmee dan enkele beats knutselden. Tussen de deelnemers zaten iets bekendere namen als LTGL, Mvmnt, Eosmin en Ninjato; maar ook nieuw talent. Hoewel LTGL won, moest Hatari zeker niet onderdoen. Vandaag trakteerde het duo via hun SoundCloud op de beats die ze fabriceerden voor de wedstrijd.

Eigenlijk zijn alle vier de nummers van de ep het luisteren waard, maar als ik er één moet kiezen, wordt het ‘New shadow’.De song is gebouwd rond een klassieke sample, daaraan zijn trapdrums toegevoegd en op bepaalde momenten priemen heftige synths door. ‘New sound’ en de rest van Hatari’s ‘Champion Sound’ ep is ideaal om een winterse vrijdagavond op te warmen maar ook om een al oververhitte Boiler op Pukkelpop te laten overkoken.

Hatari Facebook