Discovery: Hazel English – Never going home

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Altijd heerlijk, als je een debuutnummer van een artiest oplegt en er meteen een ‘Yes!’-gevoel opgewekt wordt. Zo verging het ons toen ‘Never going home’ van Hazel English door de koptelefoon zoefde. Vanaf de eerste gitaartonen straalt de song een heerlijk sfeertje van zoetigheid en opgewektheid uit.

De echte sterkte zit ‘m toch wel in de stem van Hazel. De combinatie van de instrumentatie met haar dromerige stemgeluid die zich op de achtergrond lijkt te situeren resulteert in een regelrechte oorwurm. Het nummer brengt het zonnetje zo fijn binnen dat er nadat de laatste seconde weerklonk, meteen opnieuw een donkerte binnenviel. Slechts één remedie: repeat, repeat.

Facebook Hazel English