Discovery: Heather Woods Broderick – A call for distance

door Jens Van Lathem

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Meestal ontdekken andere muzikanten sneller nieuw talent dan nederige journalisten. Zo ook Heather Woods Broderick, zus van Peter en bandlid van onder andere Sharon Van Etten en Efterklang. Waarom is ze met zo’n palmares dan toch nog een discovery waardig? Omdat haar eerste soloalbum crimineel hard onder de radar bleef, en omdat het onlangs uitgebrachte ‘A call for distance’ het pad moet effenen naar bredere erkenning.

Die song kan je nog het best omschrijven als een kosmische flipperkast. Gitaar- en drumslagen katapulteren je van de ene planeet naar de andere, terwijl de vocalen van Broderick als een soort sterrennevel agnostisch boven je hoofd zweven. Is die stem die je begeleidt in je hulpeloze rondtollen van God, of is het slechts het hallucinerende resultaat van de harde aanrakingen van je hoofd met de planeetoppervlakken? We komen het vast te weten op haar aanstaande tweede plaat.