Discovery: JONES – Indulge

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Met een samenwerking met XL Recordings’ Rodaidh McDonald – die onder andere albums van The xx en King Krule producete – en de broer van Jai Paul zette de Londense JONES zich met haar debuutnummer ‘Deep’ meteen op de kaart. Na ‘You’, een tweede nummer in 2014, werden we benieuwd naar meer werk van de Britse. Dat lijkt er deze maand aan te komen.

Er zijn zo van die liedjes die je een paar keer moet beluisteren voor ze je echt aangrijpen, en er zijn liedjes die meteen een schot in de roos lijken. ‘Indulge’, het titelnummer van een eerste ep die op 20 april verschijnt, is er eentje uit die tweede categorie. Dankzij de minimalistische intro kan JONES haar prachtige stem als krachtigste wapen uitspelen. Daarnaast zijn de soulvibes op het liedje niet te negeren, net als de beklijvende beats – mede mogelijk gemaakt door Raffertie. De Londense lijkt haar hart op tafel te leggen in ‘Indulge’, met tekst als “I know that it’s wrong, but I wanna indulge in you”. Je laten onderdompelen in haar gedachtenwereld kan hier:

JONES Facebook