Discovery: LEISURE – Got it bad

door Jens Van Lathem

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Muzikanten zijn bijna nooit ook poëten, en dat willen wij en zij soms wel eens vergeten. In plaats van wanhopig proberen een diepe tekst te schrijven en meedogenloos op de bek te gaan houden taalonkundigen met een laptop, gitaar of synth het beter op een leuke nietszeggendheid als je het ons vraagt. Dan leid je de aandacht tenminste meteen naar de kwaliteit van je muziek.

LEISURE gaat volmondig akkoord: “Girl you think you got it bad / toededoedoedoedeloe” kan net als de rest van het nummer simpelweg niet irriteren. De drums zijn relax maar to the point, de vocalen willen wel eens op een nonchalante Tame Impala lijken en alle andere geluidjes lopen geeuwend, rekkend en de slaap uit de ogen wrijvend het liedje binnen. Hoe ging dat ook weer? Oh ja, “Girl you think you got it bad / toededoedoedoedeloe”.

LEISURE Facebook