Discovery: Lexxi – 5 ★

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Vandaag hebben we in deze fijne rubriek te maken met een razend interessante producer, Lexxi. In zijn muziek hoor je steeds verschillende interessante stijlen terugkeren en de stukjes die hij op het internet zwiert, zijn stuk voor stuk bijna even uitdagend. Hoewel persfoto’s niet lijken te bestaan en de “albumhoezen” op zijn SoundCloud vaak bijzonder vaag zijn, is de man wel degelijk bewust bezig met dingen als mode en trends. De genres die verwerkt worden in zijn muziek zijn super hip, Felix speelde op beruchte evenementen van Hood By Air en Evian Christ, en bovenstaande foto is de artiest zijn covershoot voor Arena Homme Magazine.

In het nieuwe ‘5 ★’ duiken de zuiderse klanken van het artiestencollectief Krysaor (waarvan Lee lid is) op in een rammelend beat, die ergens tussen grime en meer Caraïbische genres te situeren valt. Daarnaast lijkt het bovenste, melodische laagje electronica wel weggelopen uit een release van Gobstopper Records. Op ‘Bless’ na, hoorden we Lee nog nooit zo subtiel en verfijnd aan het werk – vaak dompelt de muzikant zijn nummers onder in dystopische en drukke collage-kunstwerkjes – en eigenlijk gaat het hem goed af. Dat mag geen verrassing zijn, want onder al het kabaal weet de producer vaak toch schoonheid te vinden.

Lexxi SoundCloud