Discovery: Mammút – blood Burst

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Mammút is een IJslandse band die in hun land van herkomst voor hun laatste album met prijzen overladen werd. Om ook buiten de landsgrenzen bekendheid te verwerven zitten ze nu bij het immer goede Bella Union-label en brengen ze binnenkort een eerste ep gericht op Europees succes uit. Het is dan ook hun eerste Engelstalige werk.

Een eerste glimps van die ep belooft alleszins al heel fijne dingen. De song speelt met een zekere tegenstrijdigheid. Hoewel het tekstueel over een onaangename en donkere situatie gaat, wordt het nummer toch als een behoorlijk vrolijk en hoopvol gegeven aangepakt. Verder is het vooral een lied dat onmiskenbaar de nodige ingrediënten bevat om een succes te worden. De juiste twisten en ooh-ooh’s zijn aanwezig en hoewel dat anders wel eens heel doordeweeks zou kunnen klinken, is daar bij de IJslanders helemaal geen sprake van.

Facebook Mammút