Discovery: Nun – Cronenberg

door Jens Van Lathem

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Vandaag kwamen wij te weten dat de Britse regering naast hun criminelen ook hun industriesteden naar het broeierige Australië uitstuurden. Althans, dat zou je wel vermoeden bij het beluisteren van Nun uit Melbourne. De band katapulteert ons terug naar een tijd toen grijs nog echt grauw was met behulp van drummachines die nog klinken als echte drummachines, maar ook dankzij het bevreemdende metrum van de frontvrouw en synthlijnen die zo traag voorbij glijden dat ze haast een tastbaar touw rond je nek worden.

We delen ook punten uit voor de bijbehorende videoclip, die met behulp van wat klassieke montage van korrelige VHS-beelden en een uitgekiende selectie van natuur, industrie, transport en stedelijk beton geen beter maatje had kunnen zijn voor de muziek.

Nun Facebook