DISCOVERY: PONYY – ACTUAL

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

HET IS MAANDAGAVOND EN NORMAAL GEZIEN WACHT ONDERGETEKENDE ALTIJD TOT HET LAATSTE MOMENT (DINSDAG 22U) OM ZIJN DISCOVERY TE TYPEN MAAR: DIT. KAN. NIET. WACHTEN!!!1!1!1!!! IK PRESENTEER JE, hieronder, HET BESTE NUMMER VAN HET JAAR.

Roze verfspatten, een artiestennaam die PONYY luidt en de omslachtige bio “: )” vertellen al een beetje over het effect dat ‘ACTUAL’ op een mens heeft, MAAR MET GEEN WOORDEN KAN BESCHREVEN WORDEN HOE HYPER EN UITZINNIG EN *GELUKKIG* IK ME VOEL. De gevolgen van dit nummer zijn nog onbekend, maar ik gok: WERELDVREDE, FRISTI VOOR IEDEREEN en WINST VOOR BELGIE OP HET EUROVISIESONGFESTIVAL, op zijn minst.

Ondertussen is een woordje uitleg over PC Music vermoedelijk niet meer nodig – zo niet, check deze introductie. Nu we vertrouwd zijn met de sound, is echt verrassen voor het label, zielsgenoten en na-apers verdomd moeilijk geworden. Het blije gevoel dat je ervoer toen je voor het eerst in contact kwam met het suikerachtige en hyperkinetische geluid voelt intussen bekend.

Dat brengt ons meteen bij de kracht van de mysterieuze PONYY zijn debuutsingle ‘ACTUAL’. Dat nummer slaagt er wel in om dat uitzinnige effect te bereiken en veroorzaakt vanaf de eerste seconde kortsluiting in je bovenkamer. Ondergetekende zijn hond loopt soms wild, clueless een halve minuut lang steeds hetzelfde minicirkeltje als zijn hersenen te veel input ervaren en uiteindelijk bezwijken. Wel, dat is precies wat het baasje ondervindt als hij deze springerige song te horen krijgt.