Discovery: Regal Degal – Delicious

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Meer dan mijn lovende woorden, overtuigen enkele feitjes je misschien om Regal Degal de kans te geven jouw hart te veroveren. De Amerikaanse jongens tekenden een contract bij Terrible Records dat verantwoordelijk was voor de doorbraak van onder meer Blood Orange, Chairlift, Le1f, Twin Shadow en Solange en daarnaast werd hun nieuwe album ‘Not now’ geco-producet door Chris Taylor van Grizzly Bear.

Het tweede voorsmaakje van die langspeler is ‘Delicious’ en klinkt euh.. delicious. De vocals katapulteren je met hun slome cadans onmiddellijk naar tijden waarin je nog niet geboren was, de broeierige gitaren zoeken op een druilerige dag dan weer andere ruimtelijke dimensies op en de geur van vers gemaaide festivalweides en kokosnootvocht manifesteert zich in de laidback atmosfeer van dit pareltje. Binnen iets meer dan een maand komt de plaat uit, tot dan kan deze single wel eindelijk op repeat.

Regal Degal Facebook