Discovery: Rizzla

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Rizzla.

Voor een heleboel mensen zijn er maar drie woorden nodig om je van Rizzla zijn talent te overtuigen: Fade To Mind. Dat label groeide onder de vleugels van Kingdom en Prince Will uit tot een vertrouwd huis met een eigen stijl en vooral een kwaliteitsgarantie. Kelela en Fatima Al Qadiri zijn vermoedelijk de bekendste FTM-artiesten en als je de gemeenschappelijke elementen van hun respectievelijke geluiden probeert voor te stellen, krijg je een goed beeld van het typische geluid.

Anyway, Rizzla dus, een Amerikaanse artiest die al langer in die bepaalde scene aanwezig is, onder meer op feestjes van Venus X. In zijn muziek krijg je enkele verwachte zaken te horen: impliciet merkbare identity politics, expliciet gebrachte woede, lawaaierige ballroom-geluiden en een eigenzinnige maar dansbare sound. Die wordt op ‘Iron cages‘ speels en poppy verpakt, terwijl het tweede vooruitgeschoven nummer ‘Twitch queen’ dan weer een zinderend clubanthem is in de stijl van Kingdoms ‘Stalker ha‘.