Discovery: Sami Baha

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Sami Baha.

Wie een beetje geïnteresseerd is in futuristische electronica, zal misschien al wel eens van Sami Baha gehoord hebben. De producer is al een tijdje een grote naam binnen die scene aan het worden, met een platencontract bij het gerenommeerde Planet Mu en set b2b met Total Freedom op Corsica Studios die gecrasht werd door Arca en Shayne Oliver.

De artiest uit Instabul maakt progressieve electronica die beïnvloed is door de muziek en omstandigheden uit de Turkse hoofdstad. ‘Chunk الله’ heeft intussen al flink was plays vergaard met een sound die het midden houdt tussen de onrust van Lotic en de melodischere sound van Kuedo. Deze week loste Baha een nieuwe single, ‘Mavericks one’. Die passeerde ondertussen al in een heleboel mixen, maar is intussen nog niets van z’n mysterie verloren. Stream hieronder.