Discovery: Sammy Seizure – Impossibilities

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Een overvloed aan informatie biedt Sammy Seizure zijn welgeteld 24 Facebookfans niet aan, enkel wat gepixeled artwork en twee Soundcloudlinks. Dit bleek nochtans meer dan voldoende om onze aandacht te grijpen. We mogen dan wel niks te weten komen over de producer zelf, zijn muziek is volslagen bizar.

‘Impossibilities’ start met een zeemzoete intro waarin we in de verte nog juist het speelse gefluit van een jonge dolfijn kunnen horen. Even later wordt deze droomwereld opgeschrikt door een hoop springerige en overstuurde noise, naarmate het nummer vordert blijkt dit een razend snelle drumsample te zijn die steeds vertraagt tot die terug vervaagt in enkel gekraak. Heerlijk gek, zo hebben we het graag.

Sammy Seizure Facebook