Discovery: SKY H1

door Anthony Brynaert

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: SKY H1.

Binnen de groep Belgische producers die dezer dagen furore maken met geweldige muziek, wordt het dringend tijd om je voor te stellen aan SKY H1: een jonge, uitermate getalenteerde muzikante die zich moeiteloos voegt bij het beste van wat we vandaag binnen onze landsgrenzen kunnen vinden aan verslavende en fascinerende electronica. Haar debuut-ep is een verzameling van drie songs die zich eigenwijs een weg banen doorheen de meest boeiende oorden. Alleen ‘Memories’ zweeft al doorheen een ijle atmosfeer en is een rechtstreekse aanval op je diepere bewustzijn. Ook haar eerdere songs zijn trouwens meer dan de moeite waard.

De internationale sound die ‘Fluid’ kenmerkt uit zich meteen in Creamcake, het Berlijnse label dat haar ep uitbracht en een gatekeeper kan genoemd worden als het gaat over het introduceren van de meest progressieve en hedendaagse internet-talenten. SKY H1 schuwt grote sociale netwerkplatformen als Facebook en Twitter voorlopig nog, maar ook zonder die eigentijdse ‘verplichtingen’ beweegt ze zich losjes binnen de kringen van de meest interessante muzikanten en collectieven anno 2016.