Discovery: So Sorry

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: So Sorry.

Na een periode van relatieve stilte, kon je de voorbije dagen gewoon niet rond Kassett en de karrenvracht muziek die we uit zijn kamp te horen kregen. Naast een solo-langspeler en een productie voor Lauren Auder stelde de Antwerpenaar ook een nieuw project met zangeres Faeriey voor: So Sorry.

De productie voelt op hun eerste en enige nummer totnogtoe, ‘i’m here 4 u’, instant herkenbaar dankzij vluchtige samples die het midden lijken te houden tussen echo’s en synthetische klanken. Nergens lijkt die sound moeite te doen om een poppy richting uit te gaan en dat blijkt bovendien niet nodig: vocaliste Faeriey weet onder een hevig bewerkte haze met afwisselend een soort stream of consciousness en een rechttoe rechtaan refrein genoeg reliëf aan die prachtige ondergrond te geven.