Discovery: Sunless 97

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Sunless 97.

Het is alweer een paar jaar geleden dat ondergetekende voor het eerst van Sunless 97 hoorde. Toen was de band nog een trio, ondertussen is één lid afgevallen. Sinds 2012 brengen de Londenaars elk jaar wel een echte jam uit. Eerst was er het fenomenale ‘Body weather‘, dat met een rijke instrumentatie uitbundige droompop zomers deed klinken. Een jaar later streefde het ambitieuze ‘Aurora II‘ succesvol hetzelfde na met een gek space-disco-jasje.

In 2014 dan bracht het Britse gezelschap de super gevoelige single ‘Pure4sure‘ met belletjes-productie en exotische fluit-geluiden uit, terwijl b-kantje ‘Aia‘ met een feature van Palmistry even subtiel net zo suave klonk. Dit jaar volgde het tweetal dat materiaal op met een nieuwe single bij Rinse. ‘Life’ is een mierzoet duetje met een PC Music-light-productie dat vooral zangeres Alice doet schitteren met schattige, prachtige fluisterzang. Op ‘kk‘ mag Palmistry dan zelf niet aanwezig zijn, de combinatie van intieme vocals en dancehallachtige vibes doet wel serieus aan hem denken.