Discovery: Sylas – Layer (Feat. Jelani Blackman & Brian Eno)

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Sylas is een band die al zo’n tweetal maanden overal in de blogwereld opduikt. Hoewel het voorlopig nog gezichtsloze duo sterk debuteerde met ‘Hollow’ leek het alsof het nog op zoek was naar een eigen identiteit. James Blake was immers nooit ver weg. Met opvolger ‘Shore’ maakten de jongens daarna duidelijk dat ze zich niet willen beperken tot Blake-electronica, de song had meer weg van oude Twin Shadow, al klonk de sfeer duisterder en intiemer.

Op nieuwe single ‘Layer’ duikt voor het eerst de mentor van de Londenaars op en dat is niemand minder dan Brian Eno. Hij was het ook die de pers verzamelde nog voor dat eerste nummer uitkwam en zo het tweetal dat cruciale duwtje in de rug gaf. Deze derde song is ongetwijfeld het beste dat Sylas al naar buiten bracht, ook het meest originele trouwens. Jelani Blackman zorgt met spoken word en rap voor een geweldige aanvulling op het donkere klankenpalet, de productie is hier beter dan ooit tevoren dankzij haar onvoorspelbare uithalen en industriële klanken. Perfect wordt het wanneer al deze elementen op het einde gecombineerd worden, het doet het beste verhopen voor wat deze ongetwijfeld grote band in spe nog gaat laten horen.

Sylas SoundCloud