Discovery: Turtle – Lavender

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

2014 loopt bijna op z’n einde en dan wordt het tijd om zowel achteruit als vooruit te kijken. Verschillende blogs – jazeker, ook wij – komen binnenkort met voorspellingen over artiesten die volgend jaar potten gaan breken. Voor het zover is, willen we nu al zeker Turtle nog aan de kandidaten toevoegen. Met zijn nostalgische sound zal hij er zonder twijfel ook volgend jaar in slagen hip te blijven.

‘Lavender’ opent als de muziek die je hoort op een kerkelijke bijeenkomst, maar het is de droge en tegelijk warme invallende beat die de hemelsluizen open zet. De steeds herhalende zangecho maakt ons los van het aardse en lijkt inderdaad opnieuw de perfecte soundtrack om je laatste adem mee uit te blazen. Maar niet getreurd, ook op een doodnormale dinsdagavond is dit nummer goddelijk.

Soundcloud
Facebook