Discovery: Weaves

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Weaves.

Uit de stal van Buzz Records hebben we onlangs al Beverly en Dilly Dally leren kennen, nu is het de beurt aan Weaves om door te groeien. Na een fijn geflipte, psychedelische en ruwe debuut-ep heeft de band nu haar geluid verder uitgediept en het resultaat is spectaculair.

Een paar maanden geleden bracht het viertal al een One Direction-cover uit die ons wildenthousiast maakte: ‘Drag me down’ werd in de handen van de Canadezen al een gestript maar lawaaierig en een catchy maar vuil stukje rockmuziek. Nu heeft de groep ter voorbereiding van een nieuwe albumrelease een paar singles gedeeld en die tonen duidelijk heel wat progressie: ‘One more’ is een combinatie van zonnige indie met heftige psych en stevige, doch dansbare artrock-riffjes die dankzij de schijnbaar nonchalante zang van Jasmyne Burke perfect afgewerkt worden. ‘Candy’ is waarschijnlijk nog beter: de sfeer is spannend, de ideeën zijn een beetje gek maar vooral fris en geniaal, en het lijkt echt alsof Weaves hun geluid helemaal gevonden hebben.

Het is dus uitkijken naar Weaves’ self-titled album dat er op 17 juni aankomt. De groep speelt op de releasedatum overigens een optreden in TRIX (info & tickets).