Discovery: Westkust – Swirl

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Het fijne Scandinavische label Luxury heeft alweer een veelbelovende release op stapel staan. We hebben het over de debuutplaat van het Zweedse Westkust. De band bracht vorig jaar al het geweldige ‘Summer 3D‘ uit en belooft met haar debuutalbum nog meer spannende hersenspinsels op de luisteraar los te laten.

Dat vermoeden we alleszins bij het horen van de nieuwe single ‘Swirl’. Die verlaat het zonnige Captured Tracks geluid en kiest ook voor minder lieflijke zang. Het tempo van de song is hoger, de wall of sound klinkt indrukwekkender en de sound schijnt duisterder. In combinatie met de groep haar geweldige oor voor aanstekelijke popmelodieën werkt het wonderlijk goed en resulteert het in een stevige, maar vinnige single die moeiteloos overweldigt.

Westkust Facebook