Discovery: Wet Socks – Sick boy

door Jens Van Lathem

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Het land van DIY-tours en split cassette-releases wordt al jaren overbevolkt, en dus is het niet meer dan onze humanitaire missie om af en toe een bandje te adopteren en onder de spotlights te plaatsen. Vandaag is het de beurt aan Wet Socks, een eerder logisch gevolg van het vorige week besproken Wet Blankets.

Verstopt tussen een album (‘Drips’) vol hoekige gitaren, rammelende riffs en rechttoe rechtaan vocalen vinden we een nummer dat eerder op Pink Panther-kousenvoeten de garage lijkt in te sluipen. De zanger doet zijn uiterste best niet in het bijten te vervallen, terwijl een simpel orgeltje een spokend intermezzo mag spelen. ‘Sick boy’ rekt het verder niet te lang, maar weet wel het allerbeste te halen uit zijn vier à vijf elementen.

Wet Socks Facebook