Discovery: Whitney

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Whitney.

Het is snel gegaan voor Whitney. De band (met een paar ex-Smith Westerns-jongens) kon vorig jaar dankzij één single en een paar optredens op de nodige buzz rekenen. Nu komt de groep met een tweede song naar buiten en hebben de heren ook een platencontract versierd bij Secretly Canadian (The War On Drugs, Antony and the Johnsons).

‘No matter where we go’ is een heerlijk niets-aan-de-hand-indiepopliedje met retro, Unkown Mortal Orchestra-achtige zang en een fantastisch riffje dat lo-fi en lichtjes psychedelisch meteen de toon zet. Het nieuwe ‘No woman’ klinkt al een heleboel properder en doet het tempo nog wat lager zakken; met een plattelands-vibe, een stel strijkers en blazers, en een rijk ingekleurd slot is er echter geen tijd voor verveling. Twee songs vertellen natuurlijk nog niet gigantisch veel, maar als Whitney zo verder doet duurt het niet lang meer voor de band omnipresent is. Verschiet dan ook niet als de band op 25 februari al in het Gentse Trefpunt speelt (info & tickets).