Discovery: Wyles & Simpson – Light & dark

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Dit zijn het soort artiesten waarvoor we de discovery-feature hebben opgericht: bands, hier vertegenwoordigd door twee bevallige dames, die erin slagen om met een debuutsingle zoveel vakmanschap tentoon te spreiden, dat het lijkt alsof ze al jaren ervaring hebben. Wyles & Simpson slaagden er moeiteloos in om die impressie op mij over te brengen.

Het Britse duo beheerst de ideale combinatie van factoren om een beklijvend nummer af te leveren. De sterkte van de song is dat het verschillende gevoelens kan genereren. De muziek kan je op zich zowel als droef en als triomfantelijk doen voelen. Er hangt ook een constant dreigend sfeertje dat de spanningsboog meer dan verwent. ‘Light & dark’ ontplooit zich niet helemaal na één luisterbeurt, maar wordt steeds beter en beter dankzij een groeifactor. Soundtrack voor vanavond: check.

Soundcloud Wyles & Simpson
Website