Discovery: yuk. – Fullmooon // 4mama

door Jens Van Lathem

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

‘Fullmooon // 4mama’ komt uit ‘A n a k’, het tweede album al van een producer genaamd Chad Valencia. Volgens SoundCloud-bronnen is de man ook chef in een hip Filipijns pop-uprestaurant. Of de mensen achter Leaving Records grapjassen zijn, weten we niet, en dus kunnen we de waarheid achter dat statement moeilijk inschatten.

Als het evenwel geen leugens zijn, dan vermoeden we dat Valencia de kok met de meeste mensenkennis en het hoogste EQ op de planeet is. Op het nummer verdiept hij zich namelijk zonder moeite in de andere zijde van het verhaal en weet hij de vinger te leggen op de gelijkenissen en gemeenschappelijke punten van twee schijnbaar tegengestelde lappen muziek. ‘Fullmooon // 4mama’ begint met een in ambient gedrenkte combo van arpeggio-gitaar en melodische pads, lijkt even compleet stil te staan, en keert tot slot om als een gigantische zandloper. Opeens worden de snaren helemaal wild, en lijkt ook de ambient los te weken tot een ondersteunende, klikkende drum. Toch is het vanaf dat kantelpunt duidelijk dat deze omkering meer dient om met een radicaal andere sound een gevoel van vertrouwdheid op te wekken dan om te polariseren.