Festival Grasnapolsky 2014 – affiche compleet, o.a. Wonder, Yast en Man From The South toegevoegd

door Bart Somers

Met de astronomische start van het seizoen maakt winterfestival Grasnapolsky vandaag de muzikale programmering compleet. Wonder, Yast, Meindert Talma, Sunbow, Man from the South, Bjarke, Falco Benz, Clean Pete, Emil Landman en Bewilder (Maurits Westerik/GEM) spelen ook op het legendarische zenderpark Radio Kootwijk in februari.

Watertoren
Het Deense Bjarke, Man From The South, Emil Landman en Clean Pete treden op in de watertoren, die direct naast het imposante Gebouw A gelegen is. Gebouwd in dezelfde stijl van architect Luthmann biedt deze toren plaats voor zeer bijzondere, exclusieve optredens voor zo’n 30 man publiek per sessie. Tevens biedt het gebouw onderdak aan spontane, bijzondere muzikale verrassingen.

Verder vandaag bevestigd is onder andere de eigenzinnige Meindert Talma, die al werd geroemd door Vrij Nederland, DWDD en de Volkskrant als Nederlands onbekendste popster. Nieuwe aanwas is er met de Friese dreamfolkbelofte Wonder en ook Bewilder, het nieuwe project van Maurits Westerik (GEM) samen met een aantal muzikale vrienden, belooft veel moois. De Zweedse dromerige lo-fi-pop van Yast, dat eerder in het voorprogramma stond van onder andere Tame Impala, komt speciaal over voor Grasnapolsky. Zij speelden vorige week nog op het Belgische showcasefestival Glimps en zullen op Grasnapolsky hun eerste show in Nederland spelen. Falco Benz kun je kennen als voorprogramma van De Jeugd van Tegenwoordig, van zijn vorige (duo)project Knobsticker of van zijn bijdragen als toetsenist bij Kyteman. Eerder al werden Moss, Weval, Kim Janssen, Garda, Klarälven, Wooden Saints, Nuno Dos Santos, Most Unpleasant Men, The Future’s Dust, Afterpartees, Town of Saints en Douglas Firs bevestigd.

Club Gigant
Poppodium Gigant presenteert Garda en Wonder onder de noemer Club Gigant. Het podium is al meer dan 35 jaar het kloppend pophart van Apeldoorn en enthousiast partner en supporter van Grasnapolsky. Club Gigant biedt in een intieme setting een podium aan onderscheidende artiesten in de genres (indie)folk, alt. country en singer-songwriter. Vanwege het inhoudelijke verwantschap staat Club Gigant op vrijdag 14 februari in het teken van Grasnapolsky.

Randprogramma
Nu het muzikale programma compleet is, volgt komende tijd het randprogramma, waarin de bijzondere locatie Radio Kootwijk in al haar facetten wordt verkend. Daarbinnen zal plaats zijn voor onder andere dichters, kunstprojecten, fotografie en films. De link met de locatie en haar geschiedenis speelt daarin een belangrijke rol. Grasnapolsky wil hiermee een totaalprogramma neerzetten dat kunst, cultuur en natuur verbindt met publiek en locatie.

Overnachtingen
Voor de bezoekers met een passe-partout is er de mogelijkheid om te overnachten op Hogenboom Vakantiepark De Berkenhorst. Bezoekers kunnen gebruik maken van het speciale Grasnapolsky-arrangement dat vanaf vandaag te boeken is, waarmee een korting op de bungalows geboden wordt. Op dit park vindt tevens de afterparty van de zaterdag plaats voor overnachtende bezoekers. Het park beschikt onder andere over een kleine supermarkt, restaurant en subtropisch zwembad. Een bungalow reserveren met Grasnapolsky-korting kan via de Grasnapolsky-website.

Festival Grasnapolsky vindt plaats op 15 en 16 februari 2014 rondom het legendarische zenderpark Radio Kootwijk. Op zaterdagavond duurt het programma tot 23:00u op Radio Kootwijk. Daarna neemt het festival de bezoekers die blijven overnachten mee op een bijzondere wandeling over de Veluwe richting Hogenboom Vakantiepark De Berkenhorst. Daar gaat het festival vervolgens op kleine schaal verder. Meer informatie over dit avondprogramma volgt de komende weken.

Een dagkaart (15 februari) voor Grasnapolsky kost €30,-, een passe-partout kost €50,- . Kaarten zijn te koop via www.grasnapolsky.nl. Daar is ook een link te vinden naar de bungalowverhuur.