G.L.O.S.S. geeft er de brui aan

door Thomas Konings

De hardcore-/punkgroep G.L.O.S.S. heeft er na een eerder korte carrière de brui aan gegeven. In een afscheidsboodschap geven de bandleden aan dat hun mentale en fysieke gezondheid leed onder het bestaan van de band. “De groep is te groot geworden” luidt het verder in de mededeling, “er is een voortdurende stress en al het reizen schaadt onze thuislevens, het verhindert onze persoonlijke groei en actief engagement in onze gemeenschap”.

Die gemeenschap is de transgemeenschap. G.L.O.S.S. staat voor Girls Living Outside Society’s Shit en de groep heeft op ep’s ‘DEMO’ en ‘Trans days of revenge’ zich ook met haar muziek ingezet voor het goede doel. Zo vervulde het vijftal een vrij essentiële rol in de muziekwereld als een van de enige krachten die transproblemen onder de aandacht bracht en bovendien zichtbaarheid gaf aan de gemeenschap. De groep deelt nu in het statement bovendien mee het vermoeiend te vinden dat vreemden zo een zeg kregen over hun muziek, die eigenlijk bedoeld is voor de queer community. Daarnaast willen de leden niet bekend worden, maar zich enkel inzetten om betere mensen te worden.

Lees de volledige boodschap hier. Alle inkomsten die de band na de break-up verdient met de verkoop van haar twee platen (vind/luister ze hier), gaan naar een centrum voor daklozen. Vorige week bracht G.L.O.S.S.-frontvrouw Sadie Switchblade nog een solo-album uit als Dyke Drama, eerder deze maand schreven we in een Discovery waarom ook dat project in de gaten te houden is.