Gentse Feesten 2013 – campagne Trefpunt Festival gaat van start

door Wouter Ollevier

Voor de 44ste editie van het Trefpunt Festival, dat tijdens de Gentse Feesten de omgeving van Sint-Jacobs en het Baudelopark voorziet van een gevarieerd en origineel muzikaal en cultureel aanbod, ging de organisatie voor het ontwerp van de affiche aankloppen bij oud-KASK-student Jan Verstraeten (23). Ook Jonas Van de Poele van Trefpunt had zijn aandeel in het campagnebeeld voor komende zomer.

De idee achter de affiche wordt door één spraakmakende frase geïllustreerd: “Mensen met verschillende achtergronden komen samen om even alles te vergeten. Ze verdwalen in de Gentse vreugde, zoekend naar hun eigen persoonlijke feestje”. Dit is de slagzin voor de affiche, maar evenzeer een veelzeggend aantonen dat ze bij Trefpunt van de Gentse Feesten een gigantische optelsom van persoonlijke indrukken willen maken. Op de affiche zelf is Florian te zien, een jongetje dat bezig is om in zijn hoogst eigen cocon een formidabel feest te bouwen. Trefpunt wil met dit beeld echter vooral aantonen dat iedereen, uit alle hoeken van de samenleving, tijdens de Gentse Feesten samenkomt om op de meest eigenwijze manier deel uit te maken van een groots volksfeest.

Naast de originele affiche maakt Trefpunt ook werk van een aantal nieuwe ideeën en projecten. Zo ontwikkelen ze onder meer een festival in het festival rond klassieke muziek en stellen ze in samenwerking met 22tracks een playlist samen. ‘De Weergaloze Brigade’ zorgt dan weer voor een heuse slow-revival (elke avond om 22u55 wordt op Sint-Jacobs een slow gedraaid) en organiseert op de twee zondagen de ‘Sint-Jacobs Open’, het eerste tennistornooi ooit op kasseien.

Om de mensen warm te maken voor de Gentse Feesten programmeert Trefpunt op Sint-Jacobs en in het Baudelopark deze zomer onder meer Meuris, Real Ones, Het Zesde Metaal, Stadt, The Happy, Raymond en Merdan Taplak. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt.

Trefpunt Festival vindt plaats Bij Sint-Jacobs en in het Baudelopark van 20 tot 29 juli tijdens de Gentse Feesten. Voor meer info is er de website van Trefpunt.