Gentse Feesten 2013 – Kinky Star maakt programma bekend

door Bart Somers

Er komt een nieuwe editie van de Gentse Feesten aan. Dat wil zeggen dat er tussen 20 en 29 juli 2013 heel wat op het muzikale programma staat bij Muziekcentrum Kinky Star.

Gentse Feesten 2013 @ Kinky Star – 40 gratis concerten in 10 dagen

Eerst en vooral komt Kinky Star met een nieuw concept dat back to the roots van de Gentse Feesten gaat: de Bierbakbuskers. Dagelijks zijn er om 17u akoestische aperitiefconcerten op het Kinky Star-terras op een podium van bierkbakken. Op het programma staan onder meer Joni Sheila, Bossie, Mantaray en Black Tolex.

De clubconcerten beginnen respectievelijk om 22.00u, 00.00u en 03.00u. DJ’s draaien tussen de concerten door tot 05u. Op het menu staan er dit jaar een aantal bekende namen die al langer kind aan huis zijn in de Kinky Star met onder andere Too Tangled, To The Bone (met Kinky Star releaseconcert), Triptych, Vandal X, Falling Man en Flatcat. Verder is er aandacht voor lokaal talent met onder meer Red Star Line, Lost Souls Carnival, The Unknown Five, The Fur en bands die het voorbije seizoen al eerder grote indruk maakten in de club: Organic, These Mountains Are Ghosts, Maudlin, Idealus Maximus, Soviet Grass, Movoco, Maze, Topanga, The Drip Dry Man & The Beat Revolver (UK).

Traditioneel nodigt het café/Muziekcentrum aan de Vlasmarkt ook Nederlandse acts uit met dit jaar Vox Von Braun en Mozes & the Firstborn. Andere nieuwe Belgische groepen uit de alternatieve scene zijn Mean, Roza Parks, KingKock, BadAssMotherfuckers, Cheap Drugs, Idiots, en ism Poppunts 100% Puur ook Maria Isn’t A Virgin Anymore en Gurt Goatbuck.

Meer info over de bands en artiesten vind je op de speciaal gemaakte Gentse Feesten-sectie op de Kinky Star-website en in dit promofilmpje op YouTube.

Kinky Star @ Gentse Feesten 2013 – Kinky Star Chicks DJ’s en Lee & The Lovedaddies

Kinky Star presenteert een aantal van z’n fijne vrouwelijke resident DJ’s alsook één van z’n labelbands op de Gentse Feesten:
20 Juli om 1u. ‘s nachts op grote podium Bij St Jacobs: concert Lee & the Lovedaddies (retropop op KS records)
20 Juli om 1.45u tot 03u op grote podium Bij St Jacobs: Kinky Star Chicks DJ’s (met DJ Sahara, Tamashot en Het Rijk Der Vrouw)
27 Juli om 0u. tot 05u. in Baudelopark: Kinky Star Chicks DJ’s (met DJ Sahara, Tamashot en Bubbles)

Varia

Ook deze Gentse Feesten editie zullen live-opnames van de concerten worden gestreamd. Check de Mixcloud ook voor meer info, livesessies, mixtapes en veel meer op de nieuwe Kinky Star Radio Show.

Kinky Star laat tenslotte ook nog weten dat er tijdens de Gentse Feesten cd’s en vinyl uit de backcatalogus van het KS-label beschikbaar zullen zijn aan promoprijzen. Vraag ernaar aan de bar.