Geppetto & The Whales – Rufus: eerste single uit nog te verschijnen debuut-EP nu uit

door Bart Somers

Geppetto & The Whales hebben de eerste single uit hun nog te verschijnen debuut-EP vrijgegeven. ‘Rufus’ is een meerstemmig zwerverslied dat in 4 minuten opbouwt van een intrigerende openingszin naar een explosief eindakkoord.

Sander Sterkens (zanger): “Ik schreef een eerste versie van ‘Rufus’ al op 16-jarige leeftijd, een periode waarin ik graag nummers met een compleet verhaal schreef waarbij de muziek de beelden opwekte. Maar net als het personage Rufus heeft het nummer vier jaar rondgezworven vooraleer de tijd rijp was het in zijn definitieve versie op band te vatten”. Geppetto & The Whales stonden afgelopen weekend op het Gladiolen Festival in Olen en draaide er beelden die de band verwerkte in deze live videoversie. Momenteel leggen Geppetto & The Whales de laatste hand aan een eerste EP, die ze begin maart in studio La Chapelle opnamen onder leiding van Pascal Deweze (Broken Glass Heroes, Sukilove, Metal Molly). De release van deze voorlopig titelloze EP staat gepland voor september 2012. Het officiële debuutalbum volgt mid-2013.

Deze zomer staan Geppetto & The Whales op de affiche van tal van Vlaamse en Nederlandse festivals. Op vrijdag 17 augustus speelt de beloftevolle band op Pukkelpop. ‘Rufus’ is vanaf dit weekend op de radio te horen en wanneer je maar wilt hier te bekijken en beluisteren.

Over Geppetto & The Whales:

Geppetto & The Whales waren één van de tien finalisten van Humo’s Rock Rally 2012 en lieten zich opmerken met een aanstekelijke mix van Americana, meerstemmige pop en forse maar tegelijk elegante melodieën. De vijfkoppige band werd voor haar deelname aan de Rock Rally al als one to watch beschouwd, niet in het minst door twee uitstekende singles die spontaan door Radio 1 en Studio Brussel in de playlist werden geplaatst. ‘Oh My God’ kleurde in 2011 mee de zomer van Radio1 en opvolger ‘Juno’ deed het nog beter en steeg tot de 6e plaats in De Afrekening van Studio Brussel en tot de 3e plaats in de Vox-lijst van Radio 1. Live stond de groep al in onder meer de AB, Vooruit, Magdalenazaal, Het Depot, N9, Trix en op festivals als Puntpop, Festival Dranouter en Maanrock.

Geppetto & The Whales bestaan uit Sander Sterkens (zang, gitaar), Kobe Dupont (zang, gitaar, banjo), Nikas Goossens (zang, gitaar), Jan Fransen (bas), en Carlo Van Nispen (drums).

Check de website van Geppetto & The Whales om te checken waar je de groep deze zomer live kunt zien.

EP verdeeld door EMI