Glass Animals hebben hun alternatieve jungle-hit beet met het heerlijke ‘Youth’

door Thomas Konings

Glass Animals leken twee jaar geleden echt supersuperhard de shit te worden en uiteindelijk miste debuutalbum ‘ZABA’ dan misschien toch een ieniemienie beetje magie om wereld echt helemaal over te nemen. De Britten bewezen gelukkig vaak genoeg wel hun genialiteit, zo herinner ik me nog een sterke show op Dour Festival vorig jaar en moet ik ook meteen denken aan die geniale mash-up van Yeah Yeah Yeahs en Erykah Badu.

Welnu, op nieuwe single ‘Youth’ lijkt het moment eindelijk helemaal rijp om te shinen. Waar nummers als ‘Black mambo’, ‘Gooey’ en ‘Hazey’ schattige, stomende low-key hitjes waren, worden de peanut butter vibes pas helemaal verslavend lekker op deze nieuwe song. Het tempo gaat de hoogte in, de jungle lijkt niet de achtergrond maar de leefwereld van de song en het refrein doet gewoonweg alles juist. Waar je op het oude materiaal een beetje als een flamingo hoorde te dansen, loopt alles hier lekker smooth. En dat terwijl Bayley en co gewoon hun stijlvolle, beetje nostalgische zelve blijven en zich nergens echt hun slimme-popformule hoeven te verlaten.

Beluister de song en bekijk de video via NPR.

Eerder deelden Glass Animals al ‘Life itself‘. Nieuw album ‘How to be a human being’ verschijnt op 26 augustus. 19 augustus speelt de band op Pukkelpop (info & tickets).