Great Mountain Fire keert terug met single ‘Lapis lazuli’ uit albums ‘Sundogs’

door Thomas Konings

Het lijkt immens lang geleden dat we nog iets van Great Mountain Fire te horen kregen en eerlijk gezegd, dat is niet alleen een indruk. De band haar debuutalbum ‘Canopy’ dateert alweer van 2011. Maar kijk, de jongens zijn eindelijk terug met nieuw werk. Een plaat, ‘Sundogs’, wordt op 15 mei gelanceerd via [PIAS].

Om je daar warm voor te maken brengen de Brusselaars nu al de single ‘Lapis lazuli’ naar buiten. Alomtegenwoordige Tame Impala-invloeden klinken daarbij opvallend hard door en bijgevolg klinkt het nummer heel wat minder lichtvoetig en eigentijdser. Je kan de song hieronder streamen.

De komende maanden kan je Great Mountain Fire ook regelmatig op de Belgische podia vinden. De groep speelt drie release shows, waarvan de eerste plaatsvindt op het SPOT Festival in Denemarken. Verder worden de Botanique op 12 mei (info & tickets) en de Handelsbeurs (info & tickets) getrakteerd op gloednieuw materiaal.

Op 16 april kan je om 18.00 u terecht in de Botanique om een exlusieve white label edition van de plaat aan te schaffen. David Delruelle, die de arwork voor het album maakte, vergrootte zijn werk tot hij er 64 gelijkvormige vierkanten uit kon snijden en die worden dan als covers gebruikt voor de speciale uitgaves.

Great Mountain Fire Facebook