Het Depot – nieuwe zaal opent op 16 november

door Bart Somers

Iedereen beweert zowat dagelijks big news te hebben, hoewel er dan vaak een bericht volgt dat we na twee minuten weer vergeten zijn. Zonet ontvingen we wel zeer heuglijk nieuws van Het Depot-front.

De meest gestelde vraag die de mensen van de Leuvense zaal de afgelopen maanden kregen – “En wanneer gaat de zaal op het Martelaerenplen weer open?” – kunnen ze vandaag eindelijk beantwoorden. Vrijdag 16 november heropenen ze hun deuren. Voor het eerst in 10 jaar zal Het Depot huizen in een accommodatie die helemaal op haar maat gebouwd is. Met een grote concertzaal, een veel ruimere foyer, 3 repetitieruimtes, 3 leslokalen, een polyvalente ruimte en het audiolab wil Het Depot meer dan ooit het muzikale hart van Leuven worden.

Wie de eer krijgt de eerste noot te spelen, blijft nog even geheim. Het Depot belooft wel dat het zéér de moeite zal zijn. Mogen wij gokken op een leuvense grootheid à la Milow of Selah Sue, of is dat een stap te ver? Volgende week maakt de zaal trouwens al enkele namen bekend die komend najaar optreden in de nieuwe muziektempel.

In tussentijd bereidt Het Depot samen met 30CC en M een topeditie voor van M-idzomer en brengen de mensen van de zaal alles in gereedheid voor het fenomenaalste openingsfeest in de geschiedenis van de stad Leuven.

Meer info en updates krijg je regelmatig via Indiestyle, en ongetwijfeld nog vaker via www.hetdepot.be.