Iceland Airwaves 2012 – Line up lost eerste namen, tickets al te koop

door Filip Van Der Elst

IJsland lijkt een vruchtbare muzikale omgeving te zijn. Denk maar aan de wondermooie muziek die Sigur Rós ons intussen reeds een decennium voorschotelt. Het noordelijkste deel van Europa heeft echter nog meer moois in petto. Zo is de affiche van Iceland Airwaves elk jaar iets om naar uit te kijken. Onbekend is onbemind, maar niet zo op dit festival te Reykjavik. Van het merendeel van de namen heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord, maar dat ze kwalitatief sterk uit de hoek zullen komen hoeft niemand te betwijfelen. In het verleden stond immers opkomend talent als Bloc Party, Flaming Lips en Florence and the Machine op de affiche. We hoeven je niet te vertellen hoe het met hen is afgelopen.

Inmiddels zijn de eerste namen voor de editie van 2012 bekend. Zoals elk jaar bevat de affiche een hoop buitenlandse acts en groepen van eigen bodem. De internationale vertegenwoordiging bestaat al uit onder meer Daughter (folk), Friends (pop) en Django Django (Britpop rechtstreeks uit Londen). Een greep uit de IJslandse namen: het intimistische Prins Pólo, Sykur (electropop) en The Vintage Caravan (psychedelische rock). Deze namen zeggen je ongetwijfeld niet zoveel, gelukkig beschikt de site van het festival over een uitgebreide artiestenpagina die je doorheen het repertoire van de groepen gidst.

Iedereen die van 31 oktober tot 4 november 2012 in IJsland vertoeft en altijd wel te vinden is voor muzikale ontdekkingen, weet waar hij of zij moet zijn. Bovendien biedt de organisatie voordelige pakketten aan voor wie speciaal voor het festival de trip zou willen maken. Neem zeker eens een kijkje op de website van Iceland Airwaves.