Incubate 2013 – Programma telt momenteel 242 artiesten, o.a. Lambchop en Raketkanon onlangs toegevoegd

door Thomas Konings

Het Nederlandse kunstenfestival Incubate koppelt ook dit jaar weer kwaliteit aan kwantiteit. Op het programma van de Tilburgse zevendaagse staan ondertussen 242 artiesten uit alle mogelijke alternatieve genres.

Deze week kondigde de organisatie de komst aan van de alt-country groep Lambchop, die de eer krijgt om maandag het festival te openen. Het belooft geen gewone show te worden, want Kurt Wagner en co zullen in de Schouwburgzaal van Theaters Tilburg spelen, terwijl de Brabantse vj Michelle van Mil tijdens het concert voor videobeelden op dertien aparte schermen in de zaal zorgt. Vandaag werden Raketkanon, MEAN en Steffen Basho-Junghans nog toegevoegd aan de affiche.

Incubate is een festival waar je veel obscure acts kan ontdekken, maar waar je ook gevestigde waarden aan het werk kan zien. De headliners van deze editie zijn CocoRosie, I Am Kloot, Built To Spill, Gang of Four, Múm, Front 242 en Immortal. De volledige line up (met ook Frietboerism, Rectal Smegma en lieverdjes als deze), meer info en tickets vind je op www.incubate.org.