Independent Label Market wil van muziek ontdekken weer een sociale zaak maken

door Pascal Vandenberghe

In het Centrum voor Hedendaagse Kunst WIELS kan je op 7 en 8 april terecht voor de eerste Brusselse Independent Label Market. Dat initiatief werd in 2011 in het leven geroepen om onafhankelijke muziek te ondersteunen en daarin nieuwe sociale en professionele banden te smeden. De organisatie heeft er al succesvolle beurzen op zitten in onder andere Barcelona, Londen en Los Angeles.

Met deze eerst editie in Brussel wil ILM zowel nationale als internationale onafhankelijke platenlabels en muziekfans met elkaar in contact brengen, en dat zonder tussenkomst van algoritmes. In plaats daarvan kan je er nieuwe muziek ontdekken en een praatje slaan met artiesten, promotoren en andere mensen die zich doorgaans achter de schermen van de muziekwereld begeven. Naast een platenbeurs wordt er ook een muzikale invulling voorzien door dj’s, artiesten en muziekprogrammatoren van de deelnemende labels in verschillende Brusselse culturele hotspots. Bovendien worden er tijdens de tweedaagse ook lezingen georganiseerd.

Meer concrete info over deelnemende labels, activiteiten en optredens volgt binnenkort.

Independent Label Market is een gratis festival. Op hun website kan je alvast meer terugvinden over de organisatie zelf en de vorige edities.