IndieGloria – de opvallendste nieuwe bands uit de uitzending van 24.11 met o.a. Protection Patrol Pinkerton en The Vex

door Filip Van Der Elst

Voor onze uitzending van vorige zaterdag kregen we nogmaals het bezoek van Bart Somers, hoofdredacteur van deze website. Hij vervangt tijdelijk Hannah, die ons even verlaten heeft voor de Spaanse zon. Bart en Filip gingen op zoek naar de hipste, actueelste en meest frisse muziek van het moment. Hieronder zie je alvast enkele bands die je beter maar eens beluistert. De hele uitzending kan je natuurlijk ook herbeluisteren op MixCloud.

Protection Patrol Pinkerton – The Future = Our Home

Lichtvoetige pop uit eigen land die moeiteloos onder de noemer “brengt tienermeisjes aan het dansen” past. Zie Two Door Cinema Club als internationale referentie. Wonnen onlangs het Gentse rockconcours ‘De Beloften’, en vieren dat met een cafétournee doorheen Gent. Check zeker ook hun clip via d elink hierboven. This Smile van Marco Z wordt door sommigen als regelrechte plagiaat aanzien.

Young Kato – Break Out

De titelloze debuut-EP van deze Britse band is nog maar pas uit, deze single steekt er met kop en schouders bovenuit. Niet te verwarren met Kato van Idool. Al kom je er in onze uitzending achter dat Bart dat stiekem toch een beetje jammer vindt.

The Vex – A Fool’s Desire

Niet onze eigen suggestie, wel die van niemand minder dan Carl Barat van The Libertines. Hij omschrijft ze als “thrashy, Beatles-y, punky, modern stuff”. Wij horen er net zozeer een flard The Black Keys in. Oordeel vooral zelf. Blijkbaar hebben ze ook een fameuze livereputatie, maar ze zijn helaas nog niet langs deze kant van het Kanaal gepasseerd.

Swim – Hold On

Bands die een geweldige plaat als deze durven degraderen tot B-kantje, die hebben lef. En daar houden wij van. Deze Londense groep combineert flarden shoegaze met aanstekelijke pop-rock. Ook de single ‘Ride’, waar deze ‘Swim’ bijhoort, mag gehoord worden. De band is verser dan vers: hun eerste echte liveshows staan pas deze winter gepland. Om in de gaten te houden.

Skip the Use – Ghost

Als jij niet weet wat je voor te stellen bij “French punky glam rock”, leg dan zeker deze ‘Ghost’ eens op. Hoewel wij de gelijkenis met die omschrijving nu toch ook niet meteen horen. Ze komen weliswaar wel uit Frankrijk, maar verder valt ons toch vooral de vatbare kinderkoortjes-melodie op, en de hiphop-influenced zanglijnen.

IndieGloria is elke zaterdag tussen acht en negen ‘s avonds te beluisteren op 106 FM in Leuven of via de website van Radio Scorpio daarbuiten. Volg het programma zeker ook op Facebook.