IndieGloria – herbeluister de uitzending van 23.02 met singles van onder meer Johnny Marr en Phoenix

door Filip Van Der Elst

De nieuwe singles van Johnny Marr en Phoenix zijn om duimen en vingers van af te likken en mochten niet ontbreken in deze uitzending. Verder is ‘Holy Fire’ van Foals nog altijd onze plaat van de maand en hebben we twee Schotse bands in onze uitzending. Dat gebeurt ook niet elke week. Jukebox the Ghost en Summer Camp zorgen voor een zomers tintje in deze koude winterdagen. Beluister de volledige uitzending op MixCloud.

De selectie van de week:

Johnny Marr – Upstarts

In de laatste NME verkozen tot “Godlike Genius”, en onterecht kan je dat niet noemen. Check maar eens wat deze gitarist allemaal op zijn kerfstok heeft: alsof zijn leidende rol bij The Smiths nog niet genoeg was, heeft hij ook nog sterke periodes bij onder meer Modest Mouse en The Cribs opzitten. Zijn soloplaat ‘The Messenger’ ligt net in de winkelrekken, en daarop bewijst Zijne Hoogheid nog maar eens wat voor veelzijdig gitaarspeler hij wel niet is.

Flight of Arrows – Streets of Our Youth

Onbekende jongens uit Preston, die onder meer al het voorprogramma van The 1975 mochten verzorgen. Als je weet hoezeer wij fan zijn van The 1975, dan begrijp je wel waarom we deze jonge veulens het voordeel van de twijfel geven, zeker met een mooie single als deze. Ze maken melodische rock met een mooie zanglijn, en hun liveprestaties werden door The Guardian al uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Jukebox The Ghost – Adulthood

Deze single dateert eigenlijk al van de zomer, en als je ‘m hoort begrijp je waarom dat zo is. Warme klanken, een swingende gitaarlijn en een hevig aan Vampire Weekend refererende zang: meer hebben wij niet nodig om het in ons hoofd toch even 25 graden te maken. Bovendien zijn het refrein en de catchphrase from adulthood no one survives zo aanstekelijk dat wij er onszelf al meermaals op betrapt hebben die uitbundig op straat te neuriën.

Summer Camp – Better Off Without You

Melodische shoegazers met zin voor mysterie: aanvankelijk stelden ze zich voor als zes Zweedse tieners, maar uiteindelijk bleek het gewoon om een duo uit Londen te gaan. Hun debuutalbum ‘Welcome To Comedale’ dateert al van 2011, net als deze single. Net als het vorige nummer is deze song ideaal om je toch al even in zomerse sferen te wanen. Denk aan een meer opgepompte versie van ‘The Only Place’ van Best Coast.

Phoenix – Entertainment

Wij leggen nog gemiddeld een drietal keren per maand ‘Wolfgang Amadeus Phoenix’ op, die absolute triomfplaat van deze Franse poprockers uit 2009. Je kan dus wel raden hoe blij wij zijn met het nieuws over ‘Bankrupt’, hun vijfde album dat in april verschijnt. De eerste single hebben we bij deze ook al: ‘Entertainment’ is vintage Phoenix: messcherpe synthesizers in combinatie met die ijle stem van zanger Thomas Mars zorgen voor de meest explosieve electropop die je maar kan bedenken.