Indiestyle wordt Metalstyle

door Bart Somers

In augustus 2008 zette Indiestyle voorzichtig de eerste stappen in een wereld waarin websites over muziek al niet dun gezaaid waren. Toch wisten we door een doorgedreven keuze voor indie rock, indie pop, indie folk en enkele aanverwante genres al snel een trouw publiek op te bouwen. Na een enorme upgrade van onze website in oktober 2011 gingen de zaken nog sneller vooruit.

Omdat stilstaan achteruitgaan is, en we onze plek in de Vlaamse muziekjournalistiek stap voor stap definitief veroverd hebben, is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Vanaf vandaag wordt Indiestyle omgedoopt tot Metalstyle, om in de toekomst vooral te focussen op hardere genres. Het grote aantal oorverdovend luide releases van hoog niveau die we zagen bij labels als Suburban, Sony Music, Rough Trade, V2, PIAS en enkele anderen, heeft ons zeker geholpen om deze verrassende beslissing te nemen.

De verandering zal de komende maanden stap voor stap te zien zijn. Indie blijft minstens tot september een belangrijke plaats bekleden, omdat we aangegane engagementen met labels, zalen en festivals allemaal willen nakomen. Is dit het einde van Indiestyle? Niet noodzakelijk, het zou ons niet verwonderen als enkele redacteurs en fotografen die indie zijn in hart en nieren al broeden op nieuwe plannen.

DIT ARTIKEL KADERDE IN ONZE APRILGRAP INDIESTYLE WORDT METALSTYLELEES OOK
Indiestyle blijft Indiestyle