Indiestyle zoekt schrijvers en fotografen

door Mattias Goossens

Heb je iets te zeggen over muziek of wil je de Belgische concertzalen afschuimen met je camera? Dan moeten we dringend eens praten. Een heleboel van onze jongens en meisjes hebben het afgelopen jaar de stap van student naar succesvolle journalist, fotograaf of music bizz-persoon gezet en nu zoeken we getalenteerde opvolging om een nieuwe lichting pro’s af te leveren.

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Indiestyle een van de enige overblijvende onafhankelijke, Nederlandstalige muziekmedia. We bereiken elke dag meer lezers, hebben goede banden met de hele muziekindustrie en kunnen heel wat kansen bieden. Concert- en festivaltickets in ruil voor reviews of foto’s. Als eerste nieuwe albums beluisteren in ruil voor een grondige analyse. Een platform voor je gekste ideeën. Interviewmogelijkheden. Geld hebben we daarentegen niet, dus je moet ons team vervoegen omdat je gepassioneerd met muziek bezig bent en je liefde met anderen wil delen.

We hanteren een strakke artistieke lijn en voor ons is het belangrijk dat medewerkers een brede en diepgaande kennis hebben van wat er momenteel aan relevante muziek leeft. We willen het beste in onze schrijvers, fotografen en andere bijdragers naar boven halen en zorgen voor feedback, maar kunnen die begeleiding wel niet van op een beginnersniveau starten. Een meer dan gemiddelde muzikale basis, geoefende pen en fotografiekennis zijn dus wenselijk.

Momenteel zoeken we vooral gemotiveerde schrijvers en fotografen. Wie interesse heeft om te schrijven stuurt een mail naar mattias@indiestyle.be met daarin een korte motivatie, een geschreven stuk (recensie, concertverslag, column…) en een lijstje met favoriete platen van het afgelopen jaar. Ook fotografen, creatieve social media-managers (Photoshop-skills verplicht), videomakers en anderen die mogelijkheden bij Indiestyle zien, hebben we er graag bij in onze crew. Mailtjes met klein portfolio mogen naar live@indiestyle.be