Intergalactic Lovers – Greetings & Salutations goed voor goud

door Bart Somers

Alweer goed nieuws voor Intergalactic Lovers. Terwijl de band vanavond in een uitverkochte Ancienne Belgique haar laatste concert van het najaar speelde, mochten de leden zich meteen ook op de borst kloppen voor het behalen van een eerste officiële bekroning. Hun debuutalbum ‘Greetings & Salutations’ ging sinds de release in maart 2011 ruim over de 10.000 verkochte exemplaren en is daarmee officieel goud.

‘Greetings & Salutations’ werd door pers en publiek unaniem lovend onthaald. De mix van melodieuze, soms intieme, dan weer avontuurlijke popmuziek met de zwoele stem van zangeres Lara Chedraoui als bindmiddel, betoverde in geen tijd jong en oud. Lente-anthem ‘Delay’ stond weken aan de top van De Afrekening. Opvolger ‘Shewolf’, dreigend en dansbaar, zette de toon voor de zomermaanden en het zwoele ‘Howl’ kleurt sinds september de herfst nog mooier en sfeervoller.

Ook in het buitenland heeft de groep uit Aalst indruk gemaakt. Intergalactic Lovers hebben net hun Europese tourdata met dEUS afgewerkt in Nederland en Luxemburg en speelden in Frankrijk in een uitverkocht Olympia als voorprogramma van Puggy. Niets dan lof en enthousiaste reacties van pers en publiek uit de betreffende landen en de tournee maakte het mogelijk om op enkele weken tijd een uitverkocht droomtriootje qua concertzalen af te werken: Olympia Parijs, Paradiso Amsterdam en AB Brussel.

Op zaterdag 10 december kan Intergalactic Lovers nog een slotakkoord breien aan een nu al fantastisch 2011 door de MIA (Music Industry Award) voor Doorbraak te winnen.

Beluister het gouden debuutalbum ‘Greetings & Salutations’ integraal op Spotify.

Intergalactic Lovers website

Album verdeeld door EMI