James Blake brengt vannacht nieuwe plaat ‘The color in anything’ uit, luister 3 nummers

door Thomas Konings

Moest je vanavond gepland hebben om een stapje in de wereld te zetten omdat #verlengdweekend, dan is hier een nieuwsje dat misschien wel je plannen gaat wijzigen: James Blake heeft zonet aangekondigd dat ie vannacht een plaat gaat uitbrengen. “Vannacht” betekent vermoedelijk om 02.00 u. in Belgische tijd, da’s middernacht in de UK. (Update: ‘t is middernacht in BST, dus 01.00 u. Belgische tijd.)

Heel veel informatie is er voorlopig nog niet bekend over het nieuwe album. De Brit vertelde eerder al wel in z’n radioprogramma op BBC Radio 1 dat de plaat 18 nummers ging bevatten (update: het blijken er nu maar 17) en dat eentje meer dan 20 minuten zou duren. Nu weten we dat Blake ook in de studio heeft gezet met de legendarische producer Rick Rubin, over gasten is voorlopig nog niets bekend. Justin Vernon duikt zeker op, dat weten we omdat James vanavond hun samenwerking ‘I need a forest fire’ debuteerde bij Annie Mac. Ook ‘Radio silence’ kreeg z’n première op de radioshow, je kan het hieronder beluisteren.

Update: ook ‘My willing heart’ is intussen verschenen op Spotify, stream het nummer hieronder naast ‘I need a forest fire’ en ‘Radio silence’. Check de tracklist hieronder.tracklist:

The Colour In Anything. Released this evening at midnight (bst)

Een foto die is geplaatst door James Blake (@jamesblake) op