Lana Del Rey keert terug met nieuwe single ‘Love’

door Geerhard Verbeelen

I made my first four albums for me, but this one is for my fans and about where I hope we are all headed“, zo kondigde Lana Del Rey gisteren verrassend haar nieuwe single ‘Love’ aan. Het is haar eerste nieuwe werk in meer dan een jaar tijd, haar laatste album ‘Honeynoom’ dateert alweer van september 2015. In de tussentijd bleef ze veelal uit de schijnwerpers, met enkel een gastbijdrage aan ‘Starboy’ van The Weeknd.

De afgelopen dagen hingen er overal in Los Angeles mysterieuze, filmische posters met het artwork van dit nummer op. Na heel wat het geruchten, is het nu eindelijk duidelijk dat het een promotiecampagne van een nieuwe single voorstelde. Het is echter nog wel gissen of de song onderdeel is van een nieuw album of dat het gaat om een cadeau voor haar fans.

Never change a winning team
moet ze gedacht hebben, want met ‘Love’ gaat de Amerikaanse popster door op haar gekende elan. Haar bijzondere, trage stem dwarrelt over de zweverige begeleiding. Gedrenkt in vintage vibes bezingt ze de liefde als vanouds. Op het eind van het nummer zit er een nog duidelijke knipoog naar de klassieker ‘Don’t Worry baby’ van The Beach Boys.  Beluister hieronder ‘Love’.