Lower Dens op 29.11 live in Patronaat Haarlem – geen andere concerten in België en Nederland?

door Bart Somers

Op donderdag 29 november concerteert het subtiel shoegazende Lower Dens in het Patronaat te Haarlem. In het voorprogramma staat de melodieuze garagepopband Each Other. Tickets koop je via www.patronaat.nl. Goed om te weten: dit is (voorlopig?) het enige concert dat de groep dit najaar zal spelen in België en Nederland.

De muziek van Lower Dens draait om het opbouwen van onderhuidse spanning, daarbij shoegaze- en psychedelica-invloeden verpakkend in lagen van luchtige gitaar- en keyboardklanken. De band schopte het met het succes van hun eerste twee albums (in een vooraf aangekondigde reeks van vier) al tot tourmaatje van Grizzly Bear, The Walkmen, Bear In Heaven, Deerhunter en stadsgenoten Beach House. Tevens een mooie afspiegeling van wat je van Lower Dens kan verwachten.

Vooraf krijg je in Patronaat een optreden van de Canadezen Each Other, die ondanks hun on-google-bare naam al de nodige aandacht hebben gekregen in de internationale blogosfeer. Hun muziek? Sprankelende gitaarpop met een lofi-garage insteek. De band weet frisse eenvoud te vangen in melodieuze popliedjes, qua geluid vergelijkbaar met het vroege werk van Vivian Girls.

Lower Dens website

Each Other tumblr