Luister in première naar de nieuwe single van wavy ambient-producer Beatsforbeaches

door Gilles Dierickx

Brussels producer Beatsforbeaches is nooit voor één gat te vangen. Z’n debuutalbum ‘My purple town’ ademde al een eigenzinnig sfeertje uit vol trappy hiphop, wazige klanktapijten en dansbare indie-beats. De man dropte met ‘Haras’ vandaag een nieuwe ep, en glijdt daarop zachtjes verder richting IDM en duistere ambient. Geen korrel zonnig zand hoor je er nog doorheen waaien – Beatsforbeaches componeerde z’n plaatje zelfs in een winters donkere kelder ergens in het Brusselse.

De eerste single van die ep is ‘Balance’, dat intrigeert door z’n dromerige melodieën en holle drumlijntjes – én in een erg passend clipje gegoten werd. Stadsgenoot Alexander Wolfgang maakte het, met beelden vanop z’n Canadese roadtrip. Brussel heeft een merkbare invloed op wat Beatsforbeaches creëert – en niet enkel muzikaal. De muzikant leerde de filmmaker immers kennen in het hippe jeugdhuis Dar, en koos bewust voor een elkaar versterkend beeld-muziekgeheel: “De clip balanceert tussen de drukte van een stad en de natuur van een stad, en geeft zo een extra dimensie aan mijn muziek.”

Luister en bekijk ‘Balance’ hieronder.

Beatsforbeaches speelt volgende woensdag (samen met onder andere AJ Tracey) in de Recyclart in Brussel. Daar zullen STR, Léon en Dhazed de vocals verzorgen tijdens zijn set. Samen met die laatste mc werkt Beatsforbeaches momenteel ook aan enkele grime & dub tracks – wie weet krijg je daar in Recyclart al een eerste sneak peek van.