Made In Belgium in Gebouw-T op 27.04 – line up met o.a. Arno, The Van Jets en Douglas Firs

door Bart Somers

Al een aantal jaar wordt in de Nederlandse stad Bergen op Zoom het festival Made In Belgium georganiseerd, een avond helemaal in het teken van Belgische muziek, waar Nederlanders zot op zijn. Headliners als Triggerfinger, Customs en Discobar Galaxie hebben reeds op het programma gestaan. Zaterdag 27 april is de eer aan onder andere Arno en The Van Jets.

Op twee podia treden in Poppodium Gebouw-T naast Arno en The Van Jets ook Noble Tea, Douglas Firs (solo) en nog onontdekt talent S.A. Barstow op. Laatstgenoemde is door middel van een oproep op vi.be door de organisatoren uitgekozen om zijn liedjes ten gehore te brengen. Noble Tea won in 2012 de T-Strijd, de bandcontest die georganiseerd werd door het poppodium. Gebouw-T ontvangt de groep daarom graag opnieuw in haar zaal. Douglas Firs en The Van Jets beginnen ook ten noorden van hun thuisland steeds meer terrein te winnen. Douglas Firs had er laatst de eer op te treden in het populaire programma De Wereld Draait Door, wat voor veel bands een doorbraak in Nederland heeft betekend.

Made In Belgium vindt plaats in Gebouw-T, het nieuwe poppodium van Bergen op Zoom waar al meerdere Belgische artiesten op bezoek zijn geweest. Balthazar heeft het gebouw zelfs gebruikt als oefenruimte voor hun toenmalige aankomende tour, en Amatorski deed er een try-out van hun ‘Amatorski Film’-concertreeks. Naast Made In Belgium staat binnenkort ook het populaire retrodansfeest Radio Modern op het programma.

Tickets voor Made In Belgium kosten €17,50 en zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl.