Marshmello deelt nieuw nummer met Lil Peep

door Frederik Jacobs

Producer Marshmello heeft met ‘Spotlight’ een nummer gedeeld waar hij samen met Lil Peep aan werkte. Die tweede overleed op 15 november 2017 na een overdosis. “We startten het idee voor ‘Spotlight’ samen, maar konden het helaas niet samen afmaken”, klinkt het bij de anonieme producer. “Wanneer ik het nummer nu luister, krijg ik rillingen en wenste ik dat hij het resultaat kon horen”. De song draagt hij op aan de familie, vrienden en fans. “Gus (Gustav Åhr, Lil Peep, red.) zal voor altijd blijven leven in zijn muziek, en daar moeten we extreem dankbaar voor zijn”.

Åhrs moeder deelde bovendien een essay dat de rapper in 2013 schreef voor school, waarin hij het heeft over ‘cultureel verzet’. Om de tekst in ere te houden, kan je hier onder een engelstalige passage lezen.

 

“In my life I find [cultural resistance] very important and vital to me growing as a person, because my art will always grow with me (…) If someone were to limit the growth of my art and ideas, I wouldn’t be able to express who I am the way I want to.” – Gustav Åhr