MGMT in september en oktober live in AB en Vredenburg, exclusief voor Nederland en België

door Bart Somers

Groot nieuws vanuit Utrecht: het New Yorkse MGMT komt op donderdag 10 oktober voor een exclusieve Nederlandse show naar Vredenburg Leidsche Rijn. In 2007 brak het duo door met hun debuutalbum ‘Oracular Spectacular’, waarop de band psychedelische sixties-spacerock naar de eenentwintigste eeuw katapulteerde. De singles ‘Time To Pretend’ en ‘Kids’ werden electronica-anthems en de band zelf werd als helden onthaald op de zomerfestivals.

Na de overmoedige en te snel uitgebrachte opvolger ‘Congratulations’ (2010) kondigden Andrew Van Wyngarden en Ben Goldwasser, de drijvende kracht achter MGMT, onlangs aan dat hun nieuwe plaat in de zomer van 2013 uitkomt. Toetsenist en zanger Goldwasser vertelde eerder dit jaar aan het tijdschrift Rolling Stone dat het nieuwe album onder meer is geinspireerd door Aphex Twin en housemuziek. “We proberen niet om muziek te maken die iedereen begrijpt wanneer ze het voor het eerst horen,” aldus Benjamin Goldwasser.

MGMT speelt op 10.10 live in Vredenburg, voor tickets en info kun je terecht op www.tivoli.nl. Voorlopig zijn we niet op de hoogte van een Belgisch concert van MGMT.

UPDATE 11u16: zonet postte de MGMT-Facebook-pagina het bericht dat de groep op 27.09 halt houdt in de Brusselse AB. Tickets en info ongetwijfeld heel spoedig via www.abconcerts.be.

MGMT website