Ook Pearl Jam bevestigd voor Rock Werchter 2018

door Milena Maenhaut

Met Pearl Jam strikt Rock Werchter een vierde headliner. Eerder werden al Queens Of The Stone Age, Gorillaz en Nick Cave & The Bad Seeds geprogrammeerd. Pearl Jam staat de derde festivaldag op de planken, zaterdag 7 juli. Queens Of The Stone Age en Gorillaz nemen de openingsdag, donderdag 5 juli, voor hun rekening. Nick Cave en vrienden versieren de affiche van zondag 8 juli.

Pearl Jam vertrekt deze zomer op Europese tour, wat de Amerikaanse rock-veteranen opnieuw naar Werchter brengt. In 2014 leverden de heren daar een ietwat uitgesloofde maar toch geslaagde passage (foto). In september bracht de band rond Eddie Vedder ‘Let’s play two’ uit, een documentaire die een legendarisch optreden van de groep in 2016 in beeld brengt. Toen speelde Pearl Jam in Wrigley Field te Chicago, waar Eddie opgroeide. Dat stadion is de thuisbasis van honkbalclub Chicago Cubs, die twee maand later na meer dan honderd jaar opnieuw de World Series, een prestigieus Amerikaans honkbaltournooi, won. Ook het sportelement is uitgewerkt in de filmregistratie, die uiteraard met een live-album komt.

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 5 tot 8 juli. Kaartjes zijn reeds verkrijgbaar. Een combiticket kost je 238 euro, voor een dag op de weide betaal je 102 euro.