Perry Rose – Wonderful te koop vanaf 5 maart, live in Botanique op 25 april

door Bart Somers

10 jaar na zijn laatste studioalbum ‘Hocus Pocus’ komt Perry Rose terug met een nieuw album getiteld ‘Wonderful’. Gedurende deze 10 jaar heeft Perry niet stil gezeten. Zo was er een live album ‘Happy Live’, gereleased in 2004 en gevolgd door een uitgebreide tour. Daarnaast nam Perry ook deel aan verscheidene projecten van andere artiesten, muziek voor films en commercials en enkele andere muzikale projecten.

De Ierse Belg ging de afgelopen 2 jaar op solotoer en nam ruim de tijd om aan nieuwe nummers te werken, ze live uit te testen om daarna de studio in te gaan. Het resultaat van dit proces is ‘Wonderful’, dat een nieuw en tegelijk vertrouwd geluid zou moeten hebben. Het album werd opgenomen in de Attic Studio’s te Brussel in samenwerking met producer Didier Dessers en gemasterd in de Abbey Road Studio’s (London).

Perry Rose over ‘Wonderful’: “Het uitgangspunt voor de nummers op ‘Wonderful’ was terug te keren naar een iets meer poppy en radiovriendelijk geluid zonder het spontane, organische element te verliezen en tevens mijn muzikale spectrum te verbreden. Ik denk dat we hebben bereikt met nummers als ‘Dreams’, ‘Lines’, ’Answers’ of ‘Magic Lane’. Songs als ‘The One’, ‘Eden’, ‘River’ & ‘New Dawns’ die een meer intimistische kant van mezelf laten zien, klinken erg puur en hebben meer diepgang. Bij ‘Carry On,’ A Beautiful Place’, ‘She Wants’ of ‘Your Company’ herken je dan weer vaak de typische Perry Rose-stijl. Mijn invloeden en mijn Ierse roots ga ik zeker niet ontkennen of verstoppen. Ze zijn er nog, maar meer op de achtergrond.”

Perry Rose stelt ‘Wonderful’ live voor met zijn nieuwe band:
01.03 Broodje Brussel @ Music Village (gratis inkom, meer info)
25.04 Botanique, Brussel (info & tickets)

Check www.perryrose.com voor meer info en live dates.

Album verdeeld door PIAS