PIAS Nites Eindhoven op 09.12.2011 – line up met oa dEUS en Crystal Fighters

door Bart Somers

DJ team Boemklatsch is de laatste naam die op het indrukwekkende programma van de eerste Nederlandse [PIAS] NITES prijkt, dat op vrijdag 9 december in het Klokgebouw in Eindhoven wordt gehouden (info & tickets). Eerder werden al dEUS, Vitalic, Crystal Fighters, Pete Philly en Balthazar bevestigd De presentatie is in handen van Eric Corton. De [PIAS] NITES zijn in België al een begrip en staan garant voor een eclectisch muziekavontuur waarbij de bezoekers van vroeg in de avond tot diep in de nacht worden meegenomen in een meeslepend geheel van genres en stijlen.

Niet voor niets dat [PIAS] NITES als slogan ‘Experience Music Differently’ voert. Meer nog dan een concert of een mini-festival, zijn [PIAS] Nites specifiek ontworpen om alle zintuigen te prikkelen en de muziek- en feestliefhebber een unieke ervaring te bezorgen. Vrijdag 9 december vindt dit eclectische evenement nu dus ook plaats in Nederland – vanaf 19.00 uur gaat het keihard los. De namen liegen er niet om, de gemiddelde lezer van Indiestyle kijkt waarschijnlijk vooral uit naar dEUS, Vitalic, Crystal Fighters en Balthazar.

Eerdere edities

Vorig jaar organiseerde [PIAS] de eerste [PIAS] NITES in Tour & Taxis (Brussel, België). Ruim 7000 bezoekers genoten van een avond met o.a. Laurent Garnier, Tiga, Stijn, The Black Box Revelation en Kitty, Daisy & Lewis. Deze eerste editie was zo’n groot succes dat het event dit jaar werd uitgebreid naar twee dagen. Faithless, Cassius, Jim Jones Revue, The Van Jets, Matt&Kim, Crystal Fighters en anderen speelden de zaal volledig plat. Ook Frankrijk is inmiddels gegrepen door het [PIAS] NITES -concept.

Voorverkoop

Tickets kosten 32,50 euro exclusief servicekosten en zijn te koop via www.piasnites.nl

Verder zijn de kaarten in Nederland te koop bij de vestigingen van Primera en in België bij de Free Record Shop. Aan de dagkassa betaal je € 37,50.

Busreizen met toegangstickets vanuit België

Vanuit België worden busreizen-met-toegangstickets naar Het Klokgebouw in Eindhoven georganiseerd. Kosten € 55/€ 60 afhankelijk van de opstapplaats in België.